ТПКИ “Родина”

 

logo

 

 

Представяне:

  ТПКИ „Родина” е създадена през 1950 г. с мисия – трудова и социална реализация на остатъчната трудоспособност на лицата с увреждания. Повече от половината /51%/ от заетите са нейни членове и едновременно с това упражняват правото си на труд в кооперацията. Особената й значимост в икономическия и социалния живот на страната произтича от това, че осъществява трудова ангажираност на хората с увреждания.

  В своята над 60 годишна история ТПКИ „Родина” осъществява производство, търговия и услуги при реална трудова рехабилитация и социална интеграция на хората с увреждания.

Социална политика:

  ТПКИ „Родина“ осигурява комфортна работна среда за всички свои членове. Наред с осигуряваните от останалите ТПКИ от системата на НС на ТПК социални придобивки, кооперацията предлага разширена рехабилитационна програма като предоставя възможността на своите членове да посещават веднъж годишно осигурените от НС на ТПК балнеолечебни програми в базите на „Турмедико“ ЕАД, но и два пъти годишно – пролет и есен осигуряват рехабилитационна програма в собствена почивна база.

pic1Дейности:

  Днес основните производствени дейности са конфекция и плетиво. Извършват се и метално пресови и книговезки услуги. Кооперацията предлага следните видове конфекция и плетиво:

  • детски облекла – плетени и конфекционни в свежи тонове и интересни конструктивни решения. Изработени от прежди със състав вълна/ полиестер, само памук, памук/полиестер, лен и др. с оригинални и функционални апликации и щампи с любимци от света на приказките;
  • дамски плетени и трикотажни облекла със семпла и изискана визия, изработени от памук и еластант в съвременна конструктивна линия и с перфектно качество;
  • мъжки плетени облекла – фланели,шалове и шапки и др.;
  • детски и дамски пижами – 100% памук;
  • спортни екипи – шорти и потник – 100% памук, блузи, анцузи /полар /;
  • спално бельо;
  • сувенирни възглавнички.

Кооперацията успешно изпълнява обществени поръчки за детски и юношески спортни облекла /анцузи и тишъртки/, трикотажни чорапи /шити/ за АЕЦ “Козлодуй”, моряшки блузи с къс и с дълъг ръкав /с нотификация/. С разрешение на МТСП и на основание Сертификат №0219-П на Изпълнителна агенцияpic2 „Сертификация и изпитване“, ТПКИ „Родина“ произвежда и продава ПТПС – протезен чорап за долен крайник /всички размери/.

  Извършва метални услуги – ремонт на метални конструкции, укрепване на врати, столове, спортни съоръжения и училищен инвентар /чинове, маси, стелажи и др./.

  Книговезките услуги включват – подвързване на дневници, журнали, архивни документи и др., номериране на документи/, както и изработване на папки за поздравителни адреси, меню, грамоти и др.

  Във възможностите на кооперацията е изработването на шевни изделия с рекламен характер, изработване на мартеници и картички /ръчна изработка/, извършване на ръчни довършителни дейности – сгъване на кутии, набор на тела за календари, дипляни и др.

Постигнати резултати:

  Марката на ТПКИ”Родина” с мото „За мама, за татко, за мен” е известна, както на българския пазар, така и на международния. Това се потвърждава от факта, че колекциите детски облекла “ Пролет – лято 2007” и “ Ученически облекла” през 2009 г. са отличени със златни медали на Международното изложение в гр. Пловдив. Кооперацията има повече от 20 години успешно партньорство с немски, френски, италиански и канадски фирми.pic3

  Качеството на продукцията в кооперацията е гарантирана от внедрената система за управление на качеството съгласно европейските стандарти в съответствие със стандарта EN ISO 9001:2000 и стандарт ISO 2001-2008.

  ТПКИ “Родина“ има натрупан опит в разработването и реализацията на проекти със социална и бизнес насоченост към Агенцията за хора с увреждания. Реализирала е проекти «Можем заедно – модел за партньорство», социални проекти и бизнес – проект. През 2006 и 2007 г. кооперацията е спечелила и реализирала два проекта към Агенцията за хора с увреждания за под През 2013г успешно финализира Европейски проект по ОП ”Развитие на човешките ресурси “ – “ Шанс за всички работещи в ТПКИ “Родина” .

  В кооперацията строго се спазват изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и се подсигурява специализирана медицинска помощ.

 

 

Leave a Reply