КТ “Черноморка”

LOGO_thumbnail_200x200

 

 

Представяне:

  Кооперация Черноморка е създадена през 1950 година в гр.Бургас. Основна цел на кооперацията е да осигурява работа на хората с увреждания в града и региона. Основната дейност на Черноморка е производство на бебешки и детски облекла за деца от 0 до 8 години. Мениджъри, дизайнери и работници създават детска мода, която е удобна, практична и ергономична. Облеклата са с оригинален дизайн и неизменно високо качество, отговарящо на изискванията на международните стандарти. Изработени са от 100 % естествени материали, екологически чисти, лесни за употреба и трайни при експлоатация. Кооперацията разполага с мощности за поемане на изпълнение на специални клиентски поръчки.

  Спечелила е пет златни медала на Международния панаир на потребителски стоки и технологии в гр.Пловдив през 2004, 2006, 2008 и 2010г.

Социална политика:

  134098462031850Усилията на ръководството са да увеличи остатъчната работоспособност на ангажираните хора с увреждания.

  Социалната ангажираност е подкрепена с конкретни мерки сред които:

  • до два пъти годишно се осигурява медицинска рехабилитация чрез базите на НС на ТПК;
  • при лоши метеорологични условия Кооперацията осигурява със собствен транспорт придвижването до работното място и обратно и др.

Хората с увреждания в колектива са активно ангажирани във всеки етап на производствен процес. 139686936232457Това дава самочувствие, възможност на хората с увреждания да се чустват като напълно способни да разгърнат творческия си потенциал. Те са удовлетворени, че техния труд е оценен и имат собствен принос в успеха на Кооперацията, че са включени в изпълнението на общите цели.

Дейности:

  Основната дейност на КТ „Черноморка“ е:

  • производство на бебешки и детски облекла от текстил и трикотаж за деца от 0 до 8 години;
  • изработване на дамски облекла на ишлеме;
  • книговезки услуги: подвързване по класически начин на дипломи, държавен вестник, учебници, счетоводни документи, журнали, книги, списания, архив; направа на папки, менюта, удостоверения; каширане; биговане; рязане на картон и др.134788555922890

  Кооперацията притежава сертификат за качество ISO 9001:2008.

  Постигнати резултати:

  KT „Черноморка“устойчиво осигурява над 60 работни места, 48% от които на хора с увреждания. Въпреки предизвикателството производителността на труда не е пречка за постиганите ежегодно високи резултати:

  • над 100 разработвани годишно нови модела, от които повече от 85% са внедрени в производство и пласирани на пазара;
  • поддържане на високи обеми на натоварване на производствения капацитет със собствена продукция – 80%, като 20% допълнително натоварване с поръчки на ишлеме псигуряват ритмичност на прозиводствения процес;
  • 15% ръст на средната брутна работна заплата за последния отчетен период – част от възходящия тренд на показателя през последните 7 години;

Изключително признание Кооперацията получи с номинация за най-успешен проект по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г. с изявен социален ефект за 2013г.139115957026036

  Кооперацията осъществява дистрибуция на продукцията си под собствена търговска марка“Малка мода“ чрез дистрибутори в градовете София и Пловдив, директни продажби в градовете Варна, Сливен, Стара Загора, Пазарджик, Карлово, Велико Търгново, Шумен и Ямбол. КТ „Черноморка разполага с два собствени търговски обекта в гр. Бургас.

134098462184122

 Продуктите на Кооперацията са печелили много награди, сред които 5 дипломи и златни медали – два на 24-ти и един на 26-ти Международен панаир за потребителски стоки и технологии в гр. Пловдив. Най-голямото признание КТ „Черноморка“ получава от своите клиенти, признание, което е превърнала в свое мото „Ние не само произвеждаме облекла, ние доставяме радост на децата и спокойствие на майките“.

Leave a Reply