Flo – Concept Store

980x145xflo-top_jpg_pagespeed_ic_GlPJswX1zS

Представяне:

Flo – concept store е социална кооперация от тип „Б“, което предлага възможности за работа на хора в неравностойно положение, предлагайки иновативен маркетингов подход – мотивацията за покупка на клиента се основава не само на качеството на продукта, но и на потребността да се подпомогне възвръщането на достойнството на този, който го е изработил. Мотото „произведено в Италия“ се комбинира с нов предприемачески подход, чиято цел е представяне на съпричастността, на човешката солидарност.1 Flo_05

  Пазаруването във Flo е съзнателен, критичен и прозрачен процес, до степен, че на клиента се предоставя възможност да се запознае с тези, които произвеждат, с това как се произвежда, като се представя всеки продукт с богатата си история и неговия замисъл.flo-gallery-04

Дейности:

  Кооперацията предлага на своите клиенти продукти на трудово-проиводителни социални кооперации или индивидуални занаятчии оформени в сезонни колекции. Магазинът им е позициониран в средния ценови диапазон на бутиковите марки.

  Концепцията на магазина Фло е палитра от моден дизайн, търсене на нови таланти, традиционни занаяти, реализиране на местни и международни проекти за сътрудничество и създаване на реални възможности за работа за хора в неравностойно положение.

  Основната сила на Flo са хората, а богатството им е удовлетворението, когато намират дом или човек – среда, в която да съществуват техните продукти след като напуснат магазина ни.

Постигнати резултати:

  Зад всеки продукт си има история със социална или екологична цел. Продуктите са ръчна изработка направена от хора с увреждания, единствено в Италия, често уникални. Тази концепция на магазина подкрепя хората в неравностойно положение, независимо дали подкрепата е социална, физическа или психологическа. Всъщност Flo е социална кооперация, която служи като витрина за тези занаятчии.

  Противно на това, което се очаква, когато става въпрос за продукти на социални кооперации, избраните от Flo чрез продуктите си доказват, че са наясно с актуалните модни тенденции и стилистични особености.

  Екологичната концепция е закодирана в интериора на магазина, изработен изцяло от рециклирани материали, като впечатление прави вдъхването на нов живот, възлагането на нова функция на иначе старите мебели и детайли. Отличени примери за екологични продукти са брошки и огърлици, изработени от връзки, дамски чантиот копринени шалове, произведени от занаятчийката Росела Роси ексклузивно за Flo или несесери изработени от сдружение на вдовиците от войната в Етиопия по дизайн на дизайнер работил за Moscchino.

Flo_all

Leave a Reply